Logo

45-720 Opole, ul Koszyka 22/20
tel. 77 474 68 44, gsm: 605 225 131

 
Logo

Kwalifikacje


Właściciel jest absolwentem Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, Wydziału Medycyny Weterynaryjnej z zakresu zwalczania szkodników sanitarnych w przemyśle spożywczym, z zakresu Systemu HACCP oraz PEST GONTROL.

Ponadto posiadamy wszelkie niezbędne certyfikaty, między innymi:

  • Zwalczanie szkodników w budynkach mieszkalnych, w obiektach użyteczności publicznej, w szkołach i przedszkolach;
  • Ptasia grypa i inne choroby zakaźne a działania firm dezynfekcyjnych;
  • Biologia oraz zwalczanie meszek i komarów;
  • HACCP a deratyzacja. Integrowane metody zwalczania gryzoni. Deratyzacyjne wyzwania.
  • Program zwalczania szkodników. IPM - integrowane zwalczanie szkodników;
  • Grzyby w środowisku człowieka i ich zwalczanie;
  • Problem szkodników w zakładach przemysłu spożywczego, w magazynach i w supermarketach;
  • Szkodliwe muchówki, ich zwalczanie. Ślimaki, ich szkodliwość i zwalczanie;
  • Dezynfekcja wody;
  • Metody zamgławiania;
  • Stosowanie środków wytwarzających fosforowodór;
  • Znajomość biologii, szkodliwości i metod zwalczania myszy domowej;
  • Dobra praktyka produkcyjna (GMP) a zwalczanie szkodników. Procedury zwalczania szkodników. Szkodniki w budynkach inwentarskich i ich zwalczanie.
  • Rola i zwalczanie DDD w systemach zapewniania bezpieczeństwa żywności w całym łańcuchu produkcyjnym – „od pola do stołu konsumenta”;
  • Gryzonie, szkodliwe ptaki, kret;
  • Dezynfekcja, dezynsekcja i deratyzacja a HACCP;
  • Nabywanie i stosowanie środków ochrony roślin zaliczanych do I i II klasy toksyczności dla ludzi;
  • Zwalczanie szkodników żywności w magazynach i obiektach przetwórstwa rolno-spożywczego chemicznymi środkami ochrony roślin;
  • Stosowanie środków ochrony roślin metodą fumigacji;
  • Metody zwalczania organizmów szkodliwych o znaczeniu sanitarnym. Aktualne problemy;
  • Zwalczanie szkodników sanitarnych w przemyśle spożywczym;
  • Systemy zabezpieczenia sklepów spożywczych, stołówek i zakładów przemysłu spożywczego przed szkodnikami.

Wszystkie świadectwa specjalistyczne, certyfikaty i zaświadczenia są do wglądu na życzenie.